XV Forum hotelijera: ZA KREATORE BUDUĆNOSTI

Na putu od VIZIJE do REALIZACIJE

Od 23. do 25. novembra ove godine  u luksuznom zdanju „Grand Hotela Tornik“ na Zlatiboru, na jubilarnom XV Forumu hotelijera okupilo se oko 150 predstavnika hotelske industrije Srbije, zvaničnika, kao i delegata iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovaj ugledni događaj održan je u organizaciji strukovnog udruženja „Ambasadori dobre usluge“ i redakcije časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam "Turistički Svet",  uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i institucionalnu podršku Univerziteta Singidunum i Privredne komore Srbije. Kruna Foruma bila je svečana dodela elitnih godišnjih priznanja „Ambasadori dobre usluge“ – svojevrsnog „Oskara“ hotelijerstva najuspešnijim pripadnicima hotelske i pratećih industrija u 2018.

Ovogodišnji forum hotelijera, zajednički projekat strukovnog udruženja „Ambasadori dobre usluge“ i redakcije časopisa „Turistički Svet“, sa kojim je i zvanično zatvoren petnaestogodišnji forumski tematski ciklus a Forum ispraćen u istoriju hotelske industrije, okupio je pod krovom elitnog „Grand Hotela Tornik“ na Zlatiboru oko 150 učesnika -  uglednih hotelijera, zvaničnika, kao i predstavnika prateće industrije, ne samo iz Srbije, već i iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije,  uz institucionalnu podršku Univerziteta Singidunum i Privredne komore Srbije, kao i partnersku logistiku privrede, pre svega velikih kompanija kao što su „British motors“, „Miele“ i „Rubin“, uz ogroman trud i sinergiju svih zaposlenih u „Grand Hotelu Tornik“, ovaj dvodnevni gala događaj, protekao je u izvanrednoj radnoj i svečanoj atmosferi, ali i u prijateljskom druženju, umrežavanju, novim poslovnim kontaktima, razmeni mišljenja s onima koji su odavno razumeli da je znanje i pravovremena informacija  - jedino blago koje se deljenjem uvećava.

Itinerer za kreatore najprosperitetnije svetske industrije

Svečano otvaranje i druženje do kasnih sati, upriličeno je u popularnoj  „Kamin Sali“, uz vatru iz kamina, „Rubinova“ nova ekskluzivna vina, kakvo je penušavo vino „Vronski“ i  mesne delicije kompanije „Zlatiborac“, uz briljantnog voditelja Mišu Ćirića  i tople reči dobrodošlice autora projekta Foruma hotelijera i izvršnog direktora Ljiljane Rebronje, koja se s mnogo emocija obratila  prisutnima, vodeći ih kroz vreme i forumske teme koje su uvek bile izazov i  nagoveštaj važnih promena. XV Forum otvorio je dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam, koji je s ponosom istakao da resorno Ministarstvo već 15 godina podržava Forum hotelijera, kao jedan od retkih događaja u hotelskoj industriji, čije dugo trajanje i kontinuitet, najbolje govore o njegovom nesumnjivom kvalitetu i vrednosti za pripadnike industrije.

Zanimljiva tema Foruma posvećena vizionarima hotelske industrije – titanima hotelskog biznisa, kreatorima budućnosti najprosperitetnije i najbrže rastuće industrije u svetu, osmišljena je kao svojevrsni itinerer pod nazivom „Na putu od VIZIJE do REALIZACIJE“.

U okviru četiri dobro posećena panela, više od dvadeset uglednih panelista i moderatora – investitora, hotelijera, konsultanata, predstavnika akademske elite, resornog Ministarstva, profesionalnih udruženja…  podelilo je sa učesnicima svoje znanje, iskustva i dileme vezane za ključne segmente logistike neophodne investitorima, vezane za institucionalnu podršku, obrazovanje i kadrove, hotelski top menadžment. Kako se snovi pretvaraju u realnost, zašto je to putovanje često na granici nemoguće misije, kakva je logistika zaista neophodna da bi se kreirala održiva budućnost, koje su vidljive, a koje nevidljive rupe na putu do njene realizacija i kako ih izbeći, šta je to što svakoga čeka na vrhu brda, a šta iza njega... bila su neka od pitanja bez čijih odgovora nije moguće zaista razumeti nosioce razvoja.

„Kreatori budućnost: Od vizije do realizacije”, bio je naziv kreativnog, izuzetno posećenog panela na noseću forumsku temu. Prava „bitka” argumentima mogla se čuti na drugom panelu pod nazivom„Institucionalna podrška nosiocima razvoja  hotelske industrije”, dok je jedan od udarnih forumskih panela "NOVO vreme, NOVO znanje, NOVI ljudi", otvorio problem obrazovanja i kadrova kao „Pandorinu kutiju“ savremene hotelske industrije s ogromnim uticajem na njenu budućnost. Konstruktivna razmena mišljenja čula se i na četvrtom panelu sa vrućom temom „Realizatori vizije između čekića i nakovnja“, u kojem su učestvovali GM-ovi elitnih hotela, koji su otvoreno govorili o uticaju vlasnika i idejama koje top menadžment hotela mora da sprovede, čak i onda kada se sa njima ne slaže u potpunosti. Zahvaljujući izuzetnim panelistima, koji su uspeli da ovoj za sve menadžere teškoj temi daju originalni pečat humora, jubilarni Forum hotelijera dobio je sjajnu završnicu kakvu niko nije očekivao.

Novi „ambasadori dobre usluge“

Svečana dodela godišnjih elitnih priznanja najuspešnijim hotelijerima i njihovim partnerima  - priznanja “Ambasadori dobre usluge” u 11 kategorija, bila je kruna dvodnevnog Foruma hotelijera. Ovo unikatno priznanje na našim prostorima, svojevrsni hotelijerski “Oskar”, dodeljuje se već 13 godina, na osnovu jednoglasne odluke Sručnog žirija, pod predsedništvom dr Slobodana Unkovića, profesora emeritusa, a u sastavu:  Rade Samčević- Agencija HT, prof. dr Ljiljana Kosar – Visoka hotelijerska škola, Jelena Šulejić – A Group,  Peđa Filipović – Wellness akademija PF i Ljiljana Rebronja – Turistički Svet.

Ekskluzivno, najveće priznanje Orden „Ambasador dobre usluge” I reda – za investiciju godine, dodeljena je Miroljubu Aleksiću, predsedniku kompanije A Group, kao vizionaru hotelske industrije. Ovo najveće priznanje u Srbiji, koje su za 13 godina koliko se dodeljuju priznanja, dobili samo prof. dr Slobodan Unković i Novak Đoković, Miroljubu Aleksiću uručio je dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam.

I dok su dobitnici priznanja nazdravljali “ Vronskim”, primali čestitke, slikali se, radovali.., u svečanoj sali impresivnog “Grand Hotela Tornik” sve prisutne obuzimala je, malo po malo, snažna energija vizionara i lidera, prenosilo se ono posebno uzbuđenje koje donosi adrenalin uspeha, kojim su, ako već ranije nisu bili, na XV Forumu sigurno – doživotno “inficirani”!

I tako, u najlepšem raspoloženju, svečano, dostojanstveno, uz dobru muziku i veliku tortu, od srca darovanu od kolega iz hotela – kolegama hotelijerima, ispratismo XV Forum hotelijera u istoriju hotelijerstva! Bilo je sjajno i verovatno neponovljivo. Ali trebalo je to doživeti i to baš u jednom od najnovijih  i trenutno najatraktivnijih hotela u Srbiji, u društvu sebi sličnih – u društvu najboljih, svesni privilegije da na ovaj ili onaj način pripadate velikoj i moćnoj hotelskoj industriji, industriji Ambasadora Dobre Usluge!

Prijatelji foruma

Prijavi se

Da li ste se registrovali? Ako niste, možete to učiniti sada.
Kotizacija
Nova specijalna cena kotizacije ZA HOTELIJERE iznosi 59 evra (u dinarskoj protivvrednosti + pdv).
Saznaj više