Miroljub-Aleksic.jpg Karijeru u Srbiji počinje u računarskom centru PKB Holding u Beogradu, a nastavlja u PKB Banci.
Sopstvenu firmu ALCO osniva 1990. i počinje trgovanjem hartijama od vrednosti na Beogradskoj Berzi i otkupom ruskih klirinških dugova.

Alco banku osniva 1995. i uspešno je razvija do 2007, kada je kupuje KBC Banka iz Belgije.
Konditorsku fabriku „Pionir“ u stečaju iz Subotice kupuje 1998, a sa početkom privatizacije 2001. kupuje još neke fabrike i preduzeća (Tipoplastiku, Cobex, Jugotehnu, Naš stan, Hissar, Alfa Plam, Forest…) uvećavajući grupu koja danas zapošljava 2.700 radnika.

Preduzeća iz grupe i sam Aleksić dobijaju decenijama unazad mnogobrojna priznanja:
najznačajnije konditorsko udruženje na svetu European Candy Kettle Club proglašava „Pionir“ 2010. pobednikom i članom ovog prestižnog udruženja, a Aleksića najboljim menadžerom; Udruženja novinara Srbije proglašava ga za Poslovnog čoveka godine za 2011, Privredna komora Beograda ga je maja 2013. proglasila Poslovnim čovekom godine za 2012, Najevropljanin i jos mnoga druga. Podpresednik je PKSrbije, podpresednik je nacionalnog saveta za razvoj turizma RS i predsednik je parlamenta privrednika PKS.

Alco Grupa je investirala i u hotelsku industriju - hotel „Izvor“ u Aranđelovcu sa akva parkom, hotel „Master“ u Novom Sadu, hotel „Sloboda“ u Šapcu, kao i nedavno otvoren hotel „Tornik“ na Zlatiboru, a u planu je otvaranje još hotela „Park“ u Vrnjačkoj Banji.

Picture gallery

Prijatelji foruma

Prijavi se

Da li ste se registrovali? Ako niste, možete to učiniti sada.
Kotizacija
Nova specijalna cena kotizacije ZA HOTELIJERE iznosi 59 evra (u dinarskoj protivvrednosti + pdv).
Saznaj više