Zivorad Vasich.jpg Od 2017. godine postao je najmlađi regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe. Tokom karijere koju je imao u Srbiji, g. Vasić je bio generalni direktor hotela Continental u Beogradu. Takođe je upravljao kompletnim Deltinim portfoliom za hotelijerstvo i poslovne jedinice, a sada je IHG regionalni direktor hotela Crowne Plaza u Beogradu, InterContinental u Ljubljani, InterContinental u Bukurestu i InterContinental u Sofiji. U proteklih pet godina bio je zadužen za process otvaranja hotela Crowne Plaza u Beogradu i  InterContinental u Ljubljani.

Živorad Vasić je srednju školu završio na Akademiji Safild, Konektikat. Na Bostonskom univerzitetu diplomirao je Hotelski  menadžment i  Finansije, na oba odseka sa statusom Magna Cum Laude. Zvanje magistra nauka stekao je odbranom magistarske teze iz oblasti ekonomskih i finansijskih indikatora u hotelijerstvu. Takođe je gostujući predavač na studijskim grupama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Singidunum. Trenutno je na doktorskim studijama.

Profesionalni put u SAD vodio ga je od Bostona kroz još osam američkih gradova i 11 hotela. Hotelijersko iskustvo sticao je radeći i rukovodeći u različitim sektorima hotela Hyatt kao jedan od najmlađih menadžera. Posle 17 godina boravka u SAD, Živorad Vasić se 2008. godine vratio u Srbiju i započeo rad u Kompaniji Delta Holding. Za samo tri meseca od povratka, u svojoj 31. godini, postaje najmlađi generalni direktor u istoriji hotela Continental, čuvenog hotela sa najbogatijom tradicijom u regionu, koji je otvoren još 1979. godine. Danas, kao menadžer sa ogromnim iskustvom u stvaranju I otvaranju hotela, g. Vasić  je zadužen za donošenje odluka za dalji regionalni razvoj IHG hotela.

Živorad Vasić je dva puta biran za menadžera godine u korporaciji Hyatt. Dobitnik je nagrade Menadžer godine Srpske asocijacije menadžera za 2014. godinu. Hotel Crowne Plaza je sa Živoradom Vasićem kao generalnim direktorom osvojio brojne nagrade tokom 2015- 2017. godine. Član je Srpske asocijacije menadžera, Srpskog poslovnog kluba  “Privrednik” i Upravnog odbora Junior Achievement Serbia.

Osim maternjeg srpskog jezika, Vasić tečno govori engleski i francuski, a sluzi se i slovenačkim. Pasionirani je ljubitelj muzike, završio je srednju muzičku školu u Beogradu i svira klavir. Njegov hobi je američki fudbal.

Prijatelji foruma

Prijavi se

Da li ste se registrovali? Ako niste, možete to učiniti sada.
Kotizacija
Nova specijalna cena kotizacije ZA HOTELIJERE iznosi 59 evra (u dinarskoj protivvrednosti + pdv).
Saznaj više